Su priešmokyklinės grupės ugdytiniais atlikome analizę apie makaronus, norėdami sužinoti, kokių formų makaronai gali būti, iš ko jie gaminami. Paieškoję informacijos, sužinojome, kad italai pagamina daugiausiai spagečių per metus ir daugiausiai jų suvalgo. Po to su vaikais diskutavome, kaip dažnai vaikai valgo spagečius ir ar tai sveikas maistas. Ragaujant makaronus galima teigti, kad jie elastingi, slidūs, ir skanūs. O kokių savybių turi nevirti makaronai aiškinomės su vaikais per STEM veiklą.
Veiklai naudojome: spagečius, putplastį, knygas (lengvą ir sunkią), popieriaus lapą ir plaušines kūnui. Pirmiausiai spagečius susmaigstėme į putplastį. Apžirėjome ir supratome, kad makaronai gležnučiai ir lūžta, kai jie nevirti. Atlikus šią veiklą tęsėme tyrinėjimus, ar atlaikys spagečiai šiuos daiktus – lengvą popieriaus lapą, maudynių plaušines ir skirtingo sunkumo knygas. Bandymas tik patvirtino, kad lengvą daiktą makaronai gali atlaikyti ir nesulūžta, na o kai visi kartu su jauduliu ant spagečių dėjome sunkią knygą garsiai šaukėme! MŪSŲ SPAGEČIAI TURI SUPER GALIŲ!!! Džiaugėsi ir stebėjosi vaikai, nes visi makaronai liko sveiki ir nesulūžo.
A. Jankaitienė, priešmokyklinio ugdymo mokytoja