Ikimokyklinio ugdymo skyriaus ,,Kregždutė“ 3-4 m. amžiaus ,,Kačiukų“ grupės ugdytiniai prisijungė prie ,,Sveikatiados“ projekto konkurso ,,Pietų lėkštė“.

Vaikai kūrė tausojantį patiekalą, pasirinkę populiariausią sezono daržovę – moliūgą. Sukurtas patiekalas ,,Moliūgo blyneliai“. Dalinamės jo receptu.

  • Ingredientai:
  • 500 g. tarkuoto moliūgo,
  • 500 g. miltų,
  • 900 ml pieno,
  • žiupsnelis druskos,
  • šviežios spanguolės, medus (papuošimui).

Gaminimo eiga:

moliūgą nuplauti, nulupti, išimti sėklas, supjaustyti ir sutarkuoti. Į dubenį su sutarkuotais moliūgais įmušti du kiaušinius, supilti pieną, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišyti šaukštu. Tada supilti pieną ir persijotus miltus, vėl viską gerai išmaišyti.

Kepėme elektrinėje ,,čirvinių“ blynų keptuvėje, su trupučiu alyvuogių aliejaus (skanus ir įprastoje keptuvėje, tik nepadauginti aliejaus).

Mokytoja Irma Kupstienė