Kalėdinė nuotaika atkeliauja į pamokas. Štai, gruodžio 19 dieną technologijų kabinetą per lietuvių kalbos pamokas okupavo šeštokai. Vyko integruotos lietuvių kalbos ir dailės pamokos „Epitetai. Sveikinimo kūrimas“. O sveikinimų adresatai  – seneliai, tetos, tėveliai – suaugę žmonės. Šiuolaikiniam jaunimui kartais jau nebesuprantama, koks yra sveikinimo etiketas, kaip svarbu pažinti žmogų, jog parinktum tinkamus linkėjimams epitetus. Šiądien to mokėmės. Per vieną pamoką aptarę, antrosios laiką skyrėme individualioms veikloms. Šurmulys tiško į kraštus, bet širdis džiaugiasi rezultatu. Gerai pagalvojus, kūrybinis chaosėlis menininkams yra neišvengiamas… Ypač, kai klasėje 30 vaikų ir dar 7 mokytojai…

    Įkvėpti mokinius veiklai pasiruošta iš anksto: šeštokų buvusi darželio auklėtoja Aušra Jankaitienė  stebuklingą prisiminimų albumą pavartė – priminė, kad kiekvienas klasėje besimokantis vaikas yra unikalus, todėl pamokų užduotys turėtų atnešti džiaugsmo. Labai tikėjomės vaikų atsiskleidimo per žodį ir per piešinį. Teksto rašymas nebuvo itin maloniai nuteikiantis, bet kiekvienas mokinys galėjo pasirinkti vieną iš keturių užduoties atlikimo lygių, pelnydamas už darbą sutartą pažymį.

    Koks Kalėdų metas be stebuklų? Galima išpešti sėkmę nešantį plauką iš baltaskarės žiemos peruko arba, užsidėjus skrybėlę su triušio ausimis, pajausti, kaip gėris ima šildyti širdį, ir viskas tampa įmanoma. O Kalėdų briedžio ragais išbraižyti žodžiai ,,Babyte, aš Jus myliu“ ištirpdys visus ledus artimųjų širdyse.

Su artėjančiomis šventėmis, mielieji mūsų vaikai.

Lietuvių kalbos mokytoja Kristina